Chef Alven Chu

Alven född i Sverige. Startade sin karriär på Sushi Chef Institute i Los Angeles. Det ledde honom vidare till Sushi Zo, där han arbetade i både New York och LA. Återvände till Göteborg, Sverige för att öppna Koizen och servera sin egen tolkning av omakase.

Q&A

Vilket är dit favoritord?
Mitt favoritord är "PASSION".

Vilket är ditt tidigaste matlagning minne?
Jag kommer ihåg när jag var runt 9 år gammal, jag lagade omelett till min bror, men just denna dagen hade jag lagat den med skinka och kryddat den lite. Jag fick en reaktion från honom jag aldrig kommer glömma. "Åh har du lagt skinka i?" Han älskade det och åt upp.

Varför lagar du Mat?
Jag gillar att laga mat speciellt för reaktionerna man får. Det är alltid lika kul att få ett förvånat wow under serveringen och att kunna väcka ett sådant intresse för mat hos någon.
Många berättar för mig att det kommer vara svårt att återgå till vanlig sushi. Det är många som bestämmer sig för att resa till Japan efter ett besök hos vår restaurang.

Vad har haft en störst påverkan på din matlaggning?
Min Mor. Ända sedan jag var liten har min mamma lagat mat åt mig och min bror. Det gör hon fortfarande men nu kan jag även laga mat åt henne. Vi lagar ofta mat tillsammans och har kommit på många rätter som vi ofta väljer att servera i restaurangen. Mamma brukar berätta om sin far, och allt hon lärt sig från honom. Hur han fick adaptera sig till den Indiska restaurang branschen och hur maten då skiftade från mildare till mer kryddiga och kraftigare smaker. Jag anser att man förändring är viktigt.  

Hur tror du att din uppväxt i Sverige har påverkat dig?
Personligen tror jag att min uppväxt i Sverige har fått mig att våga mina idéer. Jag vågar tänka nytt och mindre traditionellt i vissa avseenden och jag tror att det ger oss frihet att uttrycka oss, skapa något personligt och något rikt. En plats för njutning, precis här mitt i Göteborg.

Sushi Zo crew, New York

Nyhetsbrev

Instagram

Kontakt

Work at Koizen

Send your applications to reqruitment@koizen.se

Sittningar

Sittningar

Tuesday till Friday
17:30 – Late

Lördag
13:00 – Sent